Copyright © All rights reserved. Made By EJM Desings.  Terms of use  |  Privacy policy

Home
 Welkom op de site van                
 “De Puttense Boerendansers”

Om een betere weergave van deze site te kunnen hebben op u Smartphone raden wij u aan om de Puffin web browser app te installeren, kies u hieronder u Smartphone systeem.

“In hac habitasse platea dictumst. Mauris rutrum enim vitae mauris. Proin mattis eleifend pede.”

     Officieel een vereniging
Na dit eerste optreden volgde op 10 oktober 2007 ons optreden tijdens de Ossenmarkt. Drie keer hebben we op die dag een uitvoering gegeven. Hierna bleek eigenlijk al dat de dansers en muzikanten enigszins verslaafd waren geworden. Iedereen wilde met de dansgroep door! Toen volgden de gebeurtenissen rond de oprichting van een vereniging zich snel op. Op woensdagavond 14 november 2007 volgde de oprichtingsavond. Er worden 3 bestuursleden gekozen Jan van Beek, Barend Koopman  en Piet Zevenhuijzen.  Op dinsdagmorgen 11 december 2007 volgt het passeren van de verenigings statuten bij Notaris van 't Spijker. De Puttense Boerendansers is als groep vanaf dat moment een officiële vereniging. Gerrit Buter legt contacten met de Gemeente Putten, met de Rabobank en de stichting overnodig. Er wordt een bankrekening geopend en van de genoemde instellingen ontvangen we een subsidie. In de loop van 2008 heeft het bestuur een huishoudelijk reglement opgesteld. Hierin zijn de regels opgenomen over het aangaan en opzeggen van het lidmaatschap en de regels bij de dans uitvoeringen.
Geschiedenis
      Na 50-jaar is er weer een boerendansgroep in Putten
 Ontstaansgeschiedenis  van de Puttense Boerendansers

Een vakantie en een idee op Terschelling
Een toevallige vakantie, toevallig op Terschelling en toevallig een optreden van een volks dansgroep. Ja, het hangt van toevalligheden aan elkaar maar niettemin, Jan en Alie van Beek, Riek en Henk Evers en Steven en Albertje van HelI zagen dit optreden. Ze kregen, nog onbekend is hoe, het idee om voor de opening van de museumboerderij 'De Mariahoeve' ook een dansgroep te laten optreden. Dat is ook gebeurd en deze groep werd later een officiële dans vereniging. Goed beschouwd hebben we het dus aan die vakantie, aan die groep op Terschelling te danken dat we nu met succes een eigen Puttense Boerendansgroep hebben. Een idee is echter nog lang geen werkelijkheid. Een paar enthousiaste mensen bij elkaar krijgen is één, maar een groep vormen die ook nog aardig kan dansen is twee. En daar doe je dan wel even een goed jaar over.

Eén, twee. drie in de maat anders … Eind 2006 is de werving van dansers en danseressen begonnen. Muzikanten vinden ging een stuk makkelijker. Riek Evers heeft gewoon haar dochter Bea en nicht Greet van Loenen gevraagd. Maar met de dansers en danseressen in spe liep het toch niet zo vlot. We hebben wat mensen zien komen en gaan. Soms na 1 of 2 oefen avonden hielden ze het al weer voor gezien. Er werd namelijk nogal wat uithoudingsvermogen gevraagd. En ook zelf bekroop ons af en toe het gevoel: "zouden we wel ooit die pasjes onder de knie krijgen?" Het had overigens niet zoveel zin om bij dat gevoel al te lang stil te staan, want de datum van 27 september 2007 naderde met rasse schreden. Die dag, de opening van De Mariahoeve aan de Kieftveldersteeg, brak het uur van de waarheid aan. Wordt het een succes of gaan we -om het onbeleefd te zeggen- op onze 'bek'. Dat laatste leek letterlijk wel mogelijk te zijn, toen we tijdens de generale repetitie wat onwennig op de keitjes onder de kap van de hooischelf onze dansen uitvoerden. Maar het werd een succes. Dit hadden we niet in de laatste plaats te danken aan de goede leiding door Ada, Carla, Jan en Johan. Deze leden van de Canneburgher Boerendansers hebben ons bijna wekelijks en met een onuitputtelijk geduld de pasjes aangeleerd: een, twee, drie… Ze leerden ons niet alleen de dansen uitvoeren maar hebben ons ook door oefen avonden heen gesleept en zelfvertrouwen gegeven.

Optredens 2020

Optredens 2020


21 februari

Ermelo

Bartimeus


4 maart

Voorthuizen

Inloophuis


20 april

Nijkerk

Boerenmaandag


22 mei

Nunspeet

Eibertjesmarkt


27 juni

Bunnik

verzorgingshuis


15 augustus

Ermelo

Duo marathon


14 oktober

Lunteren

Vakantiecentrum Bosgoed


25 november

Lunteren

Vakantiecentrum Bosgoed